NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

21. 5. 2024. Gostovanje predstave „Ispit savjesti“

15.5.2024

Nakon uspješnice „A odakle ste Vi, gospođo?", za građanstvo,  djelatnike i osobe na liječenju i rehabilitaciji u bolnici, ŽSB Insula organizira gostovanje sjajne predstave „Ispit savjesti", monodrame prema prozi Tina Ujevića koju izvodi poznati glumac Robert Kurbaša.
Gostovanje će se održati u utorak, 21. svibnja 2024., u Kongresnoj dvorani zgrade Astra (upravna zgrada bolnice) s početkom u 14:00 sati.
Ulaz je slobodan i za građanstvo uz prethodnu prijavu putem e-maila na: knjiznica@sb-insula.hr 
 
O PREDSTAVI "ISPIT SAVJESTI" 
Izvedba: Roberta Kurbaša
Scenska prilagodba, režija i gluma: Robert Kurbaša
Glas duše: Jelena Bosančić
Stručni suradnik: Tomislav Najev
Autor glazbe: Miki Nopling
Kostimografija: Marta Buzolić 
 
Monodrama „Ispit savjesti" dio je autorskog projekta glumca Roberta Kurbaše, koji uz to što se pojavljuje na sceni, potpisuje scensku prilagodbu i režiju.Kralježnica predstave je istoimeni esej Tina Ujevića oko kojega je Kurbaša vješto isprepleo druge Ujevićeve prozne tekstove pa se na sceni, u obraćanju samome sebi, ali istodobno i publici, dotiče svevremenih tema, tema bliskih i suvremenom čovjeku. Kurbaša postavlja pitanja, ona ista koja je postavljao i Ujević – o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, iluzijama i stvarnosti, tražeći odgovore na izazove vlastite savjesti. Ova je predstava borba sa samim sobom, dijalog s vlastitom savješću - ispit savjesti koji glumca, ali i gledatelja vodi do katarze. Jer teme kojih se dotiču Ujević i Kurbaša svevremenske su pa predstava tjera na razmišljanje, preispitivanje vlastitog bitka, smisla i pravih vrijednosti.


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam