NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

29.5.2024. Obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze

22.5.2024

Konferencijska dvorana ŽSB Insula 

14:00 Helena Fafanđel, dr. med., spec. neurolog: Upoznajmo MS

14:30 Željka Karnaš, bacc. physioth.: Fizioterapijski postupci kod pacijenata oboljelih od MS-a

15:00 Razgovor s Nathalie Lukačević, prof.: Život s MS-om

 
 
Uoči Svjetskog dana multiple skleroze 29. svibnja u ŽSB Insula održat će se prigodni program namijenjen djelatnicima bolnice i široj javnosti. Multipla skleroza (MS) autoimuna je bolest koja pogađa središnji živčani sustav i uzrokuje oštećenja koja dovode do različitih zdravstvenih smetnji. Smatra se vodećim uzročnikom invalidnosti kod mlađih osoba, a iako se uz odgovarajuću terapiju i rehabilitaciju može držati pod kontrolom, potpunog izlječenja za sada nema. Zbog široke palete simptoma koji u velikoj mjeri narušavaju zdravlje i život oboljelog, često se naziva bolešću s tisuću lica.
 
U sklopu prigodnog programa u ŽSB Insula Helena Fafanđel, dr. med., spec. neurolog,  prisutne će upoznati s varijantama, dijagnostikom i liječenjem ove teške bolesti. Kroz prikaz slučaja Željka Karnaš, bacc. physioth.,  nakon toga će govoriti o fizioterapijskim postupcima koji se primjenjuju u rehabilitaciji oboljelih. U posljednjem dijelu programa Nathalie Lukačević, prof. s prisutnima će podijeliti svoje iskustvo života s multiplom sklerozom.
 
Građene koje žele prisustvovati programu molimo da se prijave e-mailom  na: knjiznica@sb-insula.hr  
 


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam