NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Bolnica Insula zamijenila vanjsku halogenu rasvjetu modernim LED rasvjetnim tijelima

16.9.2024

Županijska specijalna bolnica „Insula" uspješno je provela projekt zamjene vanjske halogene rasvjete s modernom LED rasvjetom. Ukupno je postavljeno 57 novih rasvjetnih tijela, koja donose značajnu uštedu energije, smanjenje troškova i ekološku korist.
Prva vanjska rasvjeta u bolnici postavljena je 2007. godine, čime je okončana dugogodišnja era bez ikakvog vanjskog osvjetljenja. Sada, nakon gotovo dva desetljeća, bolnica je odlučila podići standarde i uvesti LED tehnologiju koja donosi brojne prednosti. Nova LED rasvjeta troši 56% manje energije u usporedbi s prijašnjim halogenim svjetiljkama, a zahvaljujući svom 8 puta dužem vijeku trajanja, smanjuje i potrebe za održavanjem. Također, osvjetljenje je sada 2,5 puta kvalitetnije, što poboljšava sigurnost i udobnost unutar bolničkog kompleksa.
Ova inicijativa nije samo ekonomski korisna, već i u skladu s ekološkim smjernicama. Posebno je osmišljena kako bi smanjila svjetlosno onečišćenje, čime se štiti noćno nebo i čuvaju staništa ptica selica u uvali Eufemija. Time bolnica aktivno doprinosi očuvanju lokalnih ekosustava.
„Naš cilj je pružiti pacijentima najbolje uvjete, ne samo u medicinskoj skrbi, već i u ambijentu koji pozitivno utječe na njihov oporavak. Ugodno okruženje smanjuje stres, a time i ubrzava proces liječenja," istaknula je ravnateljica bolnice dr. Vesna Šendula Jengić.
Bolnica Insula ovim projektom potvrđuje svoju predanost održivom poslovanju i očuvanju okoliša, stvarajući bolje uvjete za budućnost.


  



Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više | Postavke kolačića