NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Obilježavanje Dana crvenih haljina

30.1.2024

U petak, 2. veljače, na međunarodnoj razini obilježava se „Dan crvenih haljina". U cilju podizanja svijesti o rizicima kardiovaskularnih bolesti kod žena, ovu međunarodnu javno-zdravstvenu kampanju pokrenulo je Američko kardiološko društvo 2004. g. te se pod motom #goredforwomen danas obilježava u pedesetak zemalja svijeta. Moždani udar jedan je od vodećih uzročnika smrti u svijetu, a  iako se učestalije javlja kod muškaraca, čak 60 % umrlih od moždanog udara su žene.

 

Kako bi se ukazalo na specifičnosti moždanog udara kod žena te važnost prevencije i skrbi o vlastitom zdravlju, povodom „Dana crvenih haljina" Helena Fafanđel, dr. med., spec. neurolog, održat će edukativno predavanje namijenjeno zdravstvenim djelatnicima te široj javnosti. U svome izlaganju dr. Fafanđel će govoriti o čimbenicima rizika, vrstama i liječenju moždanog udara s posebnim osvrtom na žene. Predavanje će se održati u Konferencijskoj dvorani ŽSB Insula s početkom u 14:00 sati te sve zainteresirane, posebice žene, pozivamo da nam se pridruže!

 

Dress code: #nosicrveno

Prijave: knjiznica@sb-insula.hr

 


  



Ova stranica koristi anonimizirane kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i ispravan prikaz sadržaja. Ostankom ili pritiskom "Prihvaćam" na ovoj stranici slažete se s Politikom o privatnosti i Postavkama kolačića koje možete pročitati ovdje: Politika privatnosti | Postavke kolačića Prihvaćam