NARUČIVANJE   LISTE ČEKANJA

Razmjena iskustava sa slovenskim kolegama

9.10.2024

Dvadesetak djelatnika slovenske ustanove ZUDV Dornava jučer je posjetilo ŽSB Insula. U svome pozdravnome govoru ravnateljica prof. dr. sc. Vesna Šendula-Jengić ukratko je predstavila našu bolnicu i osvrnula se na njenu povijest s naglaskom na dugogodišnja nastojanja usmjerena dobrobiti pacijenata i destigmatizaciji osoba s duševnim smetnjama. Pritom je govorila i o izazovima zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj. Unatoč kišnom i tmurnom vremenu, uslijedio je obilazak bolnice tijekom kojega su slovenske kolege imale priliku vidjeti pojedine odjele, suvremeno opremljenu Polikliniku Insula, dio Odsjeka integrativne rehabilitacije, terapijske vrtove, street park i polje lavande. Naši djelatnici pritom su ih upoznali s terapijskim programima i sadržajima koje osobe na liječenju i rehabilitaciji imaju na raspolaganju.
 
Prema kazivanju slovenskih kolega, ZUDV Dornava djeluje već punih 70 godina i skrbi o djeci, ali i odraslima s razvojnim i intelektualnim teškoćama. U ustanovi rade stručnjaci različita profila te je dirljiva njihova predanost radu s vulnerabilnim skupinama kod kojih mali pomaci donose veliku radost. S idejom učenja iz iskustava, posjećuju različite zdravstvene, ali i socijalne ustanove u zemlji i inozemstvu te nam je drago što su ove godine posjetili upravo nas. Životni put osoba s različitim vrstama invaliditeta vrlo je često bremenit izazovima i poteškoća, a za zalaganja u zajednici potrebni su dodatni napori multiprofesionalnih timova na čemu djelatnici ZUDV Dornave  kontinuirano rade.                  


  



Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više | Postavke kolačića